Bahadır Yazıcı'yla Sinema Grafiği

Film Tasarımı Bölümü, 12 Mart'ta Prof. Dr. Abdullah Demirtaş Salonu'nda tasarımcı ve çizer Bahadır Yazıcı'yı ağırladı. Bahadır Yazıcı'nın Sinema Grafiği üzerine tecrübelerini aktardığı etkinliğe Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ve İletişim Fakültesi'nin çeşitli bölümlerinden öğrenciler katıldı.

 

TRT'de halen grafik tasarımcı ve animatör olarak çalışan Bahadır Yazıcı, 29. Uluslararası Film Festivali Afiş yarışmasının da birincisi oldu. Birçok film ve dizinin jeneriğini tasarlayan Yazıcı, aynı zamanda birçok projede 3D animatör olarak da görev almıştır.

 

Etkinlikte öğrencilere, işlerinden örnekler gösteren Yazıcı, film üretim süreçlerinin detaylarını paylaşarak tecrübelerini aktardı. Pre-prodüksiyon aşamasının önemine dikkat çeken tasarımcı, öğrencilere çalışma hayatlarında kullanabilecekleri tavsiyeler de verdi. Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ve İletişim Fakültesi öğrencilerinin büyük bir ilgiyle katıldıkları etkinlik, öğrencilerin eğitim hayatına ve sektöre dair sorularının cevaplanmasıyla sonlandı.